ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare framkallade minnen av alien-kidnappningar

Tomas Lundin · 27 Okt 2011
Uppdaterad 27 Okt 2011

Foto: Stock Exchange


Lyftstrålar, tefat och hjärnsonder. De som säger sig ha blivit kidnappade av utomjordingar kan ha helt verkliga minnen av det, men enligt ny forskning är minnena falska.

klar

Artikellänk är kopierad

Forskaren Michael Raduga vid Out-Of-Body Experience Research Center i Los Angeles hävdar att han har lyckats framkalla minnen av att ha blivit bortrövad av utomjordingar hos var tredje testperson.

Raduga ville visa att personer som upplevt att de blivit bortförda av utomjordingar i själva verket befunnit sig i ett verklighetsnära drömstadie.

– De vet ofta inte att de faktiskt befinner sig i REM-sömn och har en utomkroppslig upplevelse, säger han till sajten LIfe´s Little Mysteries.

Varje gång testpersonerna precis var på väg in i ett halvvaket stadie av nattsömnen  uppmanades de att frigöra sig från sina kroppar och i drömmen leta efter utomjordingar i sina hem.

Vid slutet av studien sade 35 procent av deltagarna att de fått kontakt med utomjordingar. Detta tror Raduga är bevis på att kidnappningarna är fantasifoster – hur verkliga de än är för den som beskriver dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro