ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare: Kurviga kvinnor är smartare

Katarina Matsson · 12 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kurviga kvinnor är smartare – och får smartare barn. Det visar en amerikansk studie från Universities of Pittsburgh and California i Santa Barbara, enligt The Sunday Times.– Det är toppen! Vi tackar och bockar för erkännandet, säger kurviga Dominika Peczynski, 37 år, vd för Mafioso PR. Själv har hon en IQ på 148.

Studier på 16 000 flickor och kvinnor visar att ju större skillnad mellan höfter och midja, desto bättre resultat på kognitiva tester. Även de formstarka kvinnornas barn lyckades bättre på testerna. Enligt forskarna kan det bero på att fettet kring lår och höfter innehåller högre halter av

Omega3-fettsyror som är viktiga för hjärnans utveckling hos fostret. – Min dotter är väldigt smart, även om hon inte har några kurvor, säger Dominika Peczynksi om sin 7-åriga dotter. Hon hoppas att det här kan få folk att omvärdera bilden av att kvinnor med smala, maskulina kroppar har högre intelligens – medan kurvor associeras med våpighet. – Vi kanske får revansch snart, säger hon.

Resultatet kan även förklara mäns förkärlek för kurviga kvinnor. Alternativa förklaringar är att kvinnor med smal midja och rejäla höfter förväntas leva längre, är mer fertila och är bättre på att föda barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro