ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare: Kvinnan bör vara yngre och smartare

Metro · 27 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
R´n´b-stjärnan Beyonce har högre utbildningsgrad och är elva år yngre än sin lika framgångsrike man Jay-Z.

R´n´b-stjärnan Beyonce har högre utbildningsgrad och är elva år yngre än sin lika framgångsrike man Jay-Z. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

 Kvinnan i en relation bör vara yngre och smartare än mannen. Åtminstone om äktenskapet ska vara länge. Det har forskare vid universitetet i Bath kommit fram till i en ny studie. Forskarna sökte upp par som haft en seriös relation eller varit gift med sin partner i över fem år. Därefter ringade de in en rad gemensamma faktorer för dem som varit tillsammans så länge. Bäst chanser tycktes de ha där kvinnan var mer välutbildad än mannen och där mannen var minst fem år äldre. Chanserna för en långlivad relation minskade också om någon av parterna varit skild tidigare. I rapporten, som publicerats i European Journal of Operational Research, konstateras också att objektiva faktorer som kulturell bakgrund och ålder också spelar roll. Majoriteten av de 1000 heterosexuella paren som deltog i studien ansåg att kärlek, fysisk attraktion samt gemensam smak, värderingar och attityder var viktigast vid valet av partner.Efter givna förhållanden borde till exempel r´n´b-stjärnan Beyonce och den 11 år äldre rapparen Jay-Z har goda förutsättningar för ett långlivat äktenskap. Däremot har paret Arne Anka, som är betydligt äldre än sin 37-åriga fru Anna Anka, hennes låga utbildningsgrad emot sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro