ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare: Kvinnor har bättre simultanförmåga än män

Gustaf Eriksson · 26 Okt 2013
Uppdaterad 26 Okt 2013
Forskare: Kvinnor har bättre simultanförmåga än män

Forskare: Kvinnor har bättre simultanförmåga än män Foto: TT Bild


Det är bevisat: Kvinnor är bättre än män på att göra flera saker samtidigt. Åtminstone i vissa fall. Det visar en brittisk studie.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu kanske vi kan sätta punkt för en av de sannolikt mest väldebatterade ”är män bättre än kvinnor”-frågorna någonsin. 

Ett forskarteam från University of Glasgow i Skottland ville testa om den vanliga, och omtvistade, uppfattningen att kvinnor har bättre simultanförmåga än män stämmer. De lät grupper av kvinnor män genomföra en mängd tester. De fick växla mellan olika uppgifter som att svara i telefon, utföra enklare matteproblem och fundera ut hur de skulle leta efter en borttappad nyckel.

BBC rapporterar att kvinnorna överlag lyckades några snäpp bättre än männen. Men när det gällde att hitta nyckeln blev karlarna utklassade.  – Kvinnorna använde metodiska sökmönster som är mycket effektiva, men vissa män sökte inte ens i hela området på något särskilt sätt, säger Gijsbert Stoet, en av forskarna bakom studien, till BBC.

Tidigare forskning i ämnet har lett till skilda slutsatser. Nu hoppas de brittiska forskarna att deras arbete ska leda till fler studier på området, som trots köksbordsdiskussioner är ganska outforskat.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro