ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare lyckades skicka tankar mellan personer

Fredrik Tideman · 8 Sep 2014
Uppdaterad 8 Sep 2014
Forskare lyckades skicka tankarna "hola" och "ciao" mellan olika personer.

Forskare lyckades skicka tankarna "hola" och "ciao" mellan olika personer. Foto: All Over Press


Är du nyfiken på att höra vad andra tänker? Snart är kanske telepati inte bara något som finns i fiktionen. Forskare har nämligen lyckats med att skicka tankar mellan två personer som befann sig i olika länder.

klar

Artikellänk är kopierad

Helt utan teknikens hjälp gick det inte – men med hjälp av elektroder fästa mot olika personers hjärnor lyckades forskare att skicka tankar från en person i Indien till en person i Frankrike, skriver Huffington Post.

– Vi kunde skicka en tanke från från en person till en annan, utan att de var tvungna att prata eller skriva något, skriver en av forskarna, Alvaro Pascual-Leone, i ett uttalande om studien.

Pascal-Leone, neurolog i Boston, och hans kollegor fäste elektroder mot de olika personernas hjärnor. Personen i indien ombads att skicka ett meddelande till mottagaren i Frankrike.

Elektroderna registrerade aktiviteten hos personen i Indien, omvandlade tanken till binär kod, mejlade informationen till Frankrike där den omvandlades till elektroniska pulser som skickades in i hjärnan hos mottagaren. Den personen kunde då avkoda meddelandet.

Tankarna som skickades mellan personerna var "hola" och "ciao".

– Vi hoppas att det här i längden kan förändra sättet vi kommunicerar med varandra, säger Giulio Ruffini, en annan av studiens forskare till nyhetsbyrån AFP.

Enligt forskarna som gjort studien kan tekniken till exempel komma att användas för att människor som lider av nedsatt talförmåga efter en stroke ska kunna kommunicera lättare, skriver Tech Times.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro