ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare: Rätt andel kvinnliga chefer 2014

Lisa Classon · 6 Apr 2010
Uppdaterad 12 Feb 2011

Foto: Illustration: Stock.xchg


klar

Artikellänk är kopierad

Fler kvinnor blir chefer i dag jämfört med för tio år sedan. Det visar ny statistik från undersökningsföretaget Nyckeltalsinstitutet.

Trenden är att könsstrukturen bland cheferna i högre grad speglar könsstrukturen bland de anställda.– Det är fler kvinnor i chefspositioner i dag än för tio år sedan, säger Anders Johrén, sakkunnig på Nyckeltalsinstitutet.När mätningarna började 1996 var det ungefär hälften av cheferna som var kvinnor, i dag är det närmre 85 %. Siffrorna bygger på att andelen chefer på ett företag ska stå i relation till de anställda. Att det till exempel i barnomsorgen där majoriteten av de anställda är kvinnor bör majoriteten av alla chefer vara kvinnor.– Man pratar i dag mycket om att det är dåligt med kvinnor i styrelser och i beslutsfattande positioner, men vi vill visa att det går åt rätt håll och att det blir fler kvinnliga chefer, säger Anders Johrén.Målet är att det ska vara lika stor andel kvinnliga chefer på ett företag som andelen anställda. Om trenden med fler kvinnliga chefer håller i sig kommer målet att var uppnått 2014. – Vi är ännu inte där än, men vi är en bra bit på väg, säger Anders Johrén.

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Classon
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro