ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare vill döda 18 miljoner katter

Aron Andersson · 24 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En ny fälla lockar katter med ljud och ljus. Sedan dödar den dem med gift.I Australien har forskare tagit fram en ny fälla som kan användas mot vildkatter. På Invasive Animals Cooperative Research Center, IACRC, studeras hur vilda djur påverkar naturen.Nu har de presenterat en ny rapport där de visar att vildkatter har stora negativa effekter på djurlivet.– Siffrorna är inte helt säkra, men det finns utan tvekan miljontals vilda katter i Australien. Katterna är inblandade i utrotandet av upp till sju arter av däggdjur. Och om vi inte tar tag i situationen kan det bli fler, säger professor Steven Lapidge i ett uttalande.De nya fällorna som tagits fram lockar katterna med ljud och ljus och ska snart testas på Kangaroo Island.– Det är en tunnel som använder ljud och ljus för att locka katter. Det kräver att de går genom tunneln och om de utlöser särskilda sensorer på ett särskilt sätt så kan tunneln avgöra vilken form djuret har. Om det är en katt så sprutas en giftig substans på deras mage som avlivar dem, säger Steven Lapidge till ABC.

Enligt AFP uppskattar IACRC att det finns upp till 18 miljoner vilda katter i Australien. Många andra djur påverkar naturen negativt i landet, till exempel vilda grisar, kaniner, rävar, agapaddor och till och med kameler.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro