ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskarkonferens ska hitta redskap för bättre hälsa hos nyanlända

Johanna G Jimenez · 28 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Idag träffas forskare från Malmö och Lund samt en rad aktörer som arbetar med nyanlända flyktingars hälsa. Målet med konferensen är att hitta en gemensam bild, för att bättre kunna förstå vad de nyanlända behöver för att kunna etablera sig och må bättre, säger Katarina Carlzén, en av projektledarna för projektet MILSA.

– Vi vill få alla att jobba mot samma mål, och inse att vi alla har en del i ansvaret för flyktingarnas etablering. Idag har Arbetsförmedlingen ansvar för deras etablering, och samarbetet med sjukvården behöver utvecklas, säger hon.

Under konferensen medverkar även personer med egna erfarenheter av att fly från krig men som idag själva jobbar med nyanlända flyktingar.

– Den som är i kris och flyr från brinnande krig behöver en rad insatser, det räcker inte att bara hamna på sjukhus. Det är lika viktigt att komma in i det svenska systemet, lär sig språket och hamna i ett socialt sammanhang. Vad som krävs för detta är just det vi ska diskutera under konferensen, säger Katarina.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro