ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskarsensation: Felande länken hittad

Tomas Lundin · 19 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: REVEALINGTHEMISSINGLINK.COM


klar

Artikellänk är kopierad

Forskare säger sig ha hittat den felande länken mellan människor och djur.Lemurapan Ida kallas för "världens åttonde underverk" och avslöjades under en högtidlig ceremoni i New York, srkiver Sky News.Ända sedan Darwin presenterade sin evolutionsteori har forskare längtat efter just den här upptäckten.– Den lilla varelsen kommer att visa vår koppling med de andra däggdjuren, säger sir David Attenborough.Ett forskarteam lett av norrmannen Jørn Hurum har undersökt det lilla skelettet i två år och presenterar det nu.

Fossilet visar att den drygt halvmeterlånga så kallade lemurapan hade naglar i stället för klor och stortårna liknar människoapornas – det är detta som gör att hon anses vara den felande länken.

Fossilet döptes till Ida – fossilet saknar penisben och måste alltså ha varit en tjej – av den norske paleontologen Jørn Hurum som studerat skelettet de senaste två åren.

Han säger till Sky News att han blev så lycklig när han hittade det på en fossilmarknad i Tyskland att han inte kunde sova på två nätter.

Innan dess hade det hängt på väggen hemma hos en privat samlare och det tog Hurum ett halvår att skaka fram den miljon dollar som säljaren ville ha.

I framtiden kommer fossilet att finnas för beskådan på Oslos Naturhistoriska museum.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro