ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskningsvecka på höstlovet

Per Eklund · 3 Nov 2011
Uppdaterad 3 Nov 2011
Kerstin Bergentz och Johan Norén ska ihop med ett 40-tal inbjudna gymnasister inspireras till att forska på LTH i Lund.

Kerstin Bergentz och Johan Norén ska ihop med ett 40-tal inbjudna gymnasister inspireras till att forska på LTH i Lund. Foto: Stig-Åke Jönsson /MalmöBild


klar

Artikellänk är kopierad

När klasskamraterna tar höstlov åker ett 40-tal speciellt utvalda gymnasielever från hela Sverige till en intensiv forskningsvecka på LTH i Lund.  – Visst hajade vi till när vi såg att det var just höstlovsveckan men det är det värt, säger Kerstin Bergentz, som har nära till LTH eftersom hon går på Spykens gymnasieskola i Lund. Forskningsveckan är del av LTH:s projekt ”Gem-stone” som är tänkt att fånga upp duktiga studenter och intressera dem för naturvetenskaplig forskning. Med pröva-på-övningar och inspirationsföreläsningar är förhoppningen att de ska komma tillbaka och driva forskningen framåt så småningom. – För att kunna hävda oss med till exempel Kina och USA gäller det att vi tar vara på våra duktiga ungdomar, säger Sune Svanberg, professor på LTH i Lund.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro