ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskola saneras – efter råttlarm

Fredrik Beckman · 24 Okt 2012
Uppdaterad 24 Okt 2012
Oli Michel Lobo är pappa till Olivia, 3, som går på Plejadgatans förskola på Hisingen. Han säger att förskolan borde informera föräldrarna direkt om problem  med råttor eller liknande uppstår.

Oli Michel Lobo är pappa till Olivia, 3, som går på Plejadgatans förskola på Hisingen. Han säger att förskolan borde informera föräldrarna direkt om problem  med råttor eller liknande uppstår. Foto: Christina Blom


Under två veckor har man hittat råttor på Plejadgatans förskola på Hisingen. Till slut krävde facket åtgärder. I går sanerades förskolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Det hela började för två veckor sedan. Då sprang en råtta inne på Plejadgatans förskola och i förra veckan kunde en råtta fångas. Men problemet slutade inte för det, trots att Anticimex var där.

– I slutet av förra veckan hittade personalen råttspillning igen, säger Malin Jönsson, skyddsombud på Lärarförbundet.

Och i går eftermiddag fick facket reda på att det hade upptäckts ny råttspillning under måndagen. Då ansåg man att det fick vara nog och ett kravbrev sändes till SDF Lundby. Man menar att förskolan måste ta itu med problemet.

I går var Anticimex i lokalerna igen och en städfirma ska ha sanerat under gårdagskvällen. I dag ska barnen få gå på en annan förskola i närheten.

– Föräldrarna kommer att få ett brev där vi berättar vilka åtgärder vi har gjort och kommer att göra. De kommer att få information under dagen, säger Geerdy Tedefelt som är förskole-chef för Plejadgatans förskola sedan i fredags.

Hur vanligt är det att ni på Lärarförbundet får in råttlarm från skyddsombuden på förskolorna?

– Tyvärr är det vid den här tiden. Det förekommer tyvärr på vissa ställen. Det är inte vanligt, men det räcker ju att det förkommer på enstaka ställen, usch. Det är ju inte trevligt, säger Malin Jönsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro