ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskolan är en del av äldreboendet – gör underverk för de äldre

· 17 Jun 2015
Uppdaterad 17 Jun 2015
Mötena mellan barnen och de äldre i Seattle ska bli film.

Mötena mellan barnen och de äldre i Seattle ska bli film. Foto: ABC News


Förskolan och äldreboendet ligger i samma byggnad i Seattle. Då föddes idén om att sammanföra barnen med de äldre – och det har blivit en succé.

klar

Artikellänk är kopierad

Fem gånger i veckan träffas barnen och de boende på äldreboendet. De dansar, spelar musik, berättar sagor, äter lunch och mycket annat tillsammans, rapporterar ABC News.

Projektet som genomförs i Seattle beskrivs som en succé – och ska nu bli en film. Det är Evan Briggs, som även jobbar på Seattle University, som ligger bakom filmen.

►LÄS MER: Trodde bilen fått böter – den gula lappen var dagens bästa aprilskämt

– De boende på äldreboendet förändrades när barnen var närvarande. Ögonblicket före barnen kom in kändes det ibland som att de äldre bara var halvt vid liv, ibland sov de. Det var en deprimerande syn. Direkt när barnen kom in för att måla, spela musik, göra mackor till hemlösa eller annat kom de boende till liv, säger Ewan Briggs till ABC News.

Med filmen vill hon uppmärksamma hur de äldre tas omhand i USA. Enligt fakta i filmen känner sig 43 procent av den äldre befolkningen isolerade och deprimerade.

LÄS MER: Förskolans hyllade uppmaning till föräldrarna: ”Stäng av telefonen"

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro