ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskolan brann ner – barnen fick flytta till mögliga lokaler

Matilda Jansson · 11 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Åsa Stenmark med Ellinor och Åsa Larsson med Tilda vid mögeldagiset i Brandbergen. I bakgrunden syns den tillbommade skolan.

Åsa Stenmark med Ellinor och Åsa Larsson med Tilda vid mögeldagiset i Brandbergen. I bakgrunden syns den tillbommade skolan. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

MÖGEL. Det är snart två månader sedan förskolan Skeppet i Vendelsö brändes ned till grunden. 135 barn blev utan sin förskola och kommunen blev tvugna att snabbt hitta ersättningslokaler. Drygt 50 barn hamnade på förskolan Dragspelet i Brandbergen.– Lokalerna var utrymda för att de ska saneras från mögel. Astmatiska barn har fått öka sina medicindoser och en har tvingats flytta, säger Åsa Stenmark, mamma till Ellinor.

I januari säger kommunen att nya, tillfälliga baracker ska finnas klara som ersättning för den nedbrunna skolan. Åsa Stenmark tycker dock att det känns olustigt att ha barnen kvar i de utdömda lokalerna så länge.– Jag förstår att det är besvärligt för kommunen, men vi vill inte ha barnen i lokaler som gör dem sjuka. Alternativet är att placera ut barnen på andra dagis. Det skulle innebära att vi river upp dem från tryggheten med personal och kompisar. Det är som att välja mellan pest eller kolera.

Robert Noord, ordförande i barn- och utbildningsnämnden (s), har förståelse för föräldrarnas oro, men menar att kommunen gjort allt den kan.– Vi tänjer på gränserna. Vi har redan börjat projektera mark för att placera ut paviljonger, trots att byggloven inte är helt klara.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro