ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskolan ska ge fan i när jag lämnar och hämtar mina barn

Metro · 15 Jan 2016
Uppdaterad 15 Jan 2016

Jag känner mig smått irriterad men samtidigt illa till mods, precis som att jag måste förklara mig”, skriver småbarnsmamman Sandra Linder.

klar

Artikellänk är kopierad

Jag inskolade vår femton månader gamla dotter på förskolan i närmare fem veckor eftersom hon hade väldigt svårt med separationen som blev. Jag ammar fortfarande och kände att det var viktigt att det skulle bli så bra som möjligt för henne.

Jag tog mig tiden att vara där i timmar, vilket självklart påverkade min arbetstid och således vår ekonomi, men det var en prioritering. Nu efter jul har jag inte den möjligheten längre. Jag har ett eget företag som är i uppstart och barnen kommer därför att behöva gå på förskolan från 06.20–15.00, ibland något senare, ibland tidigare. Jag har också möjlighet att kunna flexa och ta någon ledig dag mellan varven, helt beroende på hur det ser ut.

►LÄS MER: ”Sluta ta med era magsjuka ungar till förskolan”

På förskolan informerade jag om det nya tidschemat, att vi denna vecka har en "mjukstart" från 09.00–15.00, "jag har en hel del att stå i" och det har jag, lager som ska hanteras och produkter som ska läggas in samt annat administrativt som måste bli klart.

"Ja, men det blir ju VÄLDIGT långa dagar för barnen..." och "vi får se hur det går...", svarade de. 

Jag känner mig smått irriterad men samtidigt illa till mods, precis som att jag måste förklara mig, och varför skulle jag behöva det? Förskolepersonalen ska ju faktiskt ge fan i att uttrycka sina värderingar, jag måste jobba och dra in min del till hushållet och jag VILL jobba. Så i stället för att svara "det ser vi till att ordna" så får de mig att känna mig anklagad. Dålig mamma. Lämnar barnen långa dagar när jag går HEM och jobbar.

►LÄS MER: Tio saker förskollärare stör sig på hos föräldrar

Undrar om det låtit likadant om jag varit anställd och jobbat heltid som min make? Då hade barnen troligtvis varit de första som kom och sista som gick, som många andra barn.

Mina barn har faktiskt privilegiet att vara hemma ibland och att få sluta efter lunch vissa dagar.

Sandra Linder, 22

Trebarnsmamma, grundare av barnmode.se och bloggar på www.mittfinahus.se

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro