ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskolebarn glömdes på bussen: Oförlåtligt”

Conny Emmelin · 5 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Efter uflykten med omkring 20 förskolebarnen glömdes ett kvar på förskolebussen. Ingen ur personalen märkte något förrän föräldrarna kom för att hämta barnet - som inte var där. Barnet hittades sovandes i förskolebussen som körts till bussdepån.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Arkiv

– Det är ett oförlåtligt misstag och vi ser oerhört allvarligt på det här händelsen, säger Peter Wahlström, utbildningschef på Förskoleförvaltningen i Malmö.

Enligt Malmö stads utredning sov barnet när det glömdes kvar i förskolebussen. Busschauffören körde till depån och lämnade bussen där barnet sov vidare. Cirka 45 minuter efter att bussen lämnat förskolan hittades barnet – som fortfarande sov i bussen.

– Det är såklart skönt att barnet sovit under tiden men jag vill poängtera att det är allvarligt det som skett, säger Peter Wahlström.

De fyra ur personalen som var med vid händelsen i oktober på en förskola i Malmö riskerar alla disciplinära åtgärder. 

– Personalen mår jättedåligt men det hjälper inte. Vi kommer att vidta disciplinära åtgärder, säger Wahlström.

Enligt Wahlström har förskolan skärpt sina rutiner efter händelsen. Varje enskilt moment tydliggörs och det blir tydligare hur inräkning av barnen ska ske. Händelsen har utretts internt inom Malmö stad.LÄS MER: Skola glömde barn på spårvagn

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro