ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskolebarn kan gå rakt ut i gatan

Josefin Svenberg · 14 Okt 2013
Uppdaterad 14 Okt 2013
Niclas Thorselius med dottern Liv vid den hårt trafikerade Nordenflychtsvägen där förskolan Lilla Eden ligger. 

Niclas Thorselius med dottern Liv vid den hårt trafikerade Nordenflychtsvägen där förskolan Lilla Eden ligger.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe

Som en lösning på den akuta bristen på förskoleplatser på Kungsholmen öppnades för ett år sedan Lilla Eden, i lokaler som tidigare inhyst en restaurang.

Framför förskolans entré intill en trevägskorsning finns en stenbelagd markyta med en bänk, några planteringar – och fri väg för barnen ut på Nordenflychtsvägen där bland annat många lastbilar åker till Ica Maxis varuintag.

– Politikerna kan inte bara öppna en förskola och sedan strunta i att göra det till en säker plats för barnen. Ska det behöva ske en olycka innan politikerna eller trafikkontoret gör någonting åt saken? Det har gått ett år nu, säger Niclas Thorselius, vars dotter går på förskolan Lilla Eden.

En ”utsläppsfålla” om några kvadratmeter sattes upp utanför entrén för en tid sedan, men den togs ner eftersom förskolan ansåg den vara för liten.

I torsdags skickade föräldrarna ett gemensamt brev till ansvariga politiker och tjänstemän, där de skriver att de ”varje dag har en klump i magen” på grund av situationen och föreslår att grindar sätts upp mot vägen.

– Vi på stadsdelsförvaltningen tycker också att förskolebarnens säkerhet går i första hand. Även om markytan är en allmän plats så kan man sätta upp staket och grindar som alla kan passera genom, säger Hans Vesterberg, lokalintendent på Kungsholmens stadsdelsförvaltning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro