ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Förskolebarn serverades hembakt bröd med glassplitter

Filip Joelsson · 16 Nov 2018
Uppdaterad 16 Nov 2018
En förskola i Huddinge serverade bröd med glassplitter i till en grupp barn. Olyckshändelsen utreds.

En förskola i Huddinge serverade bröd med glassplitter i till en grupp barn. Olyckshändelsen utreds. Foto: Pixabay/IBL


Barn på en förskola utanför Stockholm serverades hembakt bröd som innehöll spår av glassplitter. Efter händelsen uppmanades föräldrarna ge barnen bullar och clementiner för att bädda in eventuellt glas som hamnat i kroppen.

klar

Artikellänk är kopierad

En förskola i Huddinge kommun söder om Stockholm serverade hembakt bröd som innehöll glassplitter till en grupp förskoleelever, skriver Mitt i.

Fyndet av glasspåren upptäcktes efter att frukosten serverats, och direkt efter skickades information om olyckshändelsen ut till föräldrar.

– Man blir ju förskräckt när någon ringer och säger att man ska titta efter blod i avföringen eller om ungen kräkts. Det är bara att hoppas att det var en olycka eller ett misstag som låg bakom glassplittret, säger en förälder till Mitt i.

Förskolan ska även ha kontaktat sjukvårdsupplysningen direkt efter att händelsen uppdagades, och då fått rådet att ge de berörda barnen kanelbullar och clementiner, för att bädda in eventuellt glas som hamnat i kroppen.

Förskolan utreder nu hur glassplittret kan ha hamnat i brödet. Inget barn ska ha kommit till skada.

– Jag har hittills inte fått några uppgifter om att något barn skadats, säger förskolechefen Monica Lövdahl, till Mitt i.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro