ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Förskollärare: Kräver maxtak för barngrupper

Valerie Kaspersen · 18 Mar 2018
Uppdaterad 18 Mar 2018
– Jag ska göra det jag är utbildad för, det vill säga hjälpa barnen att få den bästa starten i livet, säger Anki Jansson till SVT.

– Jag ska göra det jag är utbildad för, det vill säga hjälpa barnen att få den bästa starten i livet, säger Anki Jansson till SVT. Foto: IBL/ Mujo Korach


Stora barngrupper, stress och sjukdomar är en vardag i förskolan. Nu har personalen fått nog. Nästa vecka går man ut med egna berättelser om bristerna på arbetsplatserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Förskoleupproret drog igång redan 2013 för att uppmärksamma de stora barngrupperna. Nu har man över 20 000 medlemmar på sociala medier, rapporterar SVT.– Folk blev sjuka av stressen. Jag blev så arg för att ingen lyssnade, säger Anki Jansson, förskollärare och initiativtagare till SVT.

De stora barngrupperna skapar en stor stress för personalen, vilket har lett till att flera har lämnat yrket. Personalbristen bidrar i sin tur till att förskollärarna tvingas lägga tid på uppgifter som inte rör barnens välbefinnande.– Jag ska göra det jag är utbildad för, det vill säga hjälpa barnen att få den bästa starten i livet. Jag ska inte diska, städa, laga mat eller annat som stjäl tid från barnen, säger Anki Jansson till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro