ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förskolor larmar: Föräldrars surfande går ut över barnen

Emmelie Wallroth · 28 Okt 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013

Flera förskolor i Stockholms innerstad förbjuder mobiltelefoner. Enligt en barnpsykolog kan föräldrarnas surfande leda till att barnen blir deppiga. Jag tycker att man kan sköta sin Facebook när man har lagt barnen.”

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under ett år har 32 procent fler småbarnsföräldfrar skaffat smarta telefoner, rapporterar Svenska Dagbladet.

En rundringning som tidningen har gjort visar att en majoritet av verksamhetscheferna på öppna förskolor i Stockholm tycker att småbarnsföräldrarnas användning av smarta telefoner går ut över barnen. Flera gånger har de fått säga till föräldrarna att lägga ner sina telefoner och fem av verksamhetscheferna har nu regler för mobilanvändning.

Skyltar med mobilförbud

Flera förskolor har satt upp skyltar med överkorsade mobiltelefoner.

Lotta Rajalin är förskolechef på Spira på Södermalm. Enligt henne kan föräldrar dröja sig kvar utanför den öppna förskolan för att få bättre täckning på sin telefon.

– De ger barnet olika saker för att det ska vara tyst och stilla. De signalerar att barnet inte är så viktigt, säger Lotta Rajalin till SvD.

”Behöver uppmärksamhet”

Enligt Pia Risholm Mothander, barnpsykolog och docent vid Stockholms universitet, kan barnen drabbas av en ”mikrodepression” när barnen inte får något gensvar.

– Jag tycker att man kan sköta sin Facebook när man har lagt barnen. En bebis behöver uppmärksamhet jämt, säger hon till SvD. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro