ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förslag: Mjölkstopp i skolmatsalarna

Ida Gustafsson · 9 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
Om besparingsförslaget i Alvesta går igenom kan det innebära att kommunens skolelever blir utan mjölk till lunchen.

Om besparingsförslaget i Alvesta går igenom kan det innebära att kommunens skolelever blir utan mjölk till lunchen. Foto: Alamy


Skolorna i småländska kommunen Alvesta måste spara. Vilket i värsta fall kan innebära att kommunen kan tvingas sluta servera mjölk i skolmatsalarna, skriver Smålandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Alvesta kommun föreslår en besparing på två procent. Om förslaget blir verklighet kan det slå mot skolornas kostenhet, skriver Smålandsposten. I en beskrivning i hur besparingarna skulle slå mot deras enhet skriver måltidschefen att de föreslagna besparingarna kan betyda att de måste dra in på mjölken i skolmatsalarna. Och elever som läser gymnasieförberedande program kan tvingas att få betala för sin egen lunch. 

► LÄS MER: Dyrare mjölk har blivit en försäljningssuccé

– Nu har vi inte antagit budgeten än. Detta är bara ett förslag. Men skulle vi dra in på mjölken kommer jag få det jobbigt med media, säger Lars-Olof Pettersson (S), utbildningsnämndens ordförande till Smålandsposten. 

Rektorerna skriver i sin konsekvensbeskrivning att även 40 tjänster kan försvinna, elever med extra stöd kommer drabbas och arbetsbelastningen kommer öka för personalen, skriver Smålandsposten. 

► LÄS MER: Anna Velander Gisslén: Mjölk är farligt både för miljön och hälsan 

Lars-Olof Pettersson (S) säger till tidningen att förslaget inte kommer innebära personalnedskärningar utan de har plockat pengar från olika enheter för att det ska bli rättvist.

– Vi har även sagt att vi inte kommer att säga upp någon personal, säger Lars-Olof Pettersson (S) till Smålandsposten. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro