ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förslaget: Skicka avhoppade kriminella till Danmark

Valerie Kaspersen · 11 Feb 2019
Uppdaterad 11 Feb 2019
Polisen och Malmö stad vill se över möjligheten att kunna skicka svenska avhoppade kriminella till lärlingsutbildningarna i Danmark.

Polisen och Malmö stad vill se över möjligheten att kunna skicka svenska avhoppade kriminella till lärlingsutbildningarna i Danmark. Foto: TT/ Unsplash


Polisen i Malmö undersöker möjligheten att skicka avhoppade kriminella på lärlingsutbildning i Danmark.

klar

Artikellänk är kopierad

Utbildningscentret träningsskolans arbetsmarknadsutbildningar (TAMU) ligger utanför Köpenhamn i Danmark. Polisen i Malmö, men även flera andra myndigheter besökte utbildningscentret för att utforska möjligheterna som finns för avhoppade kriminella, rapporterar P4

På utbildningscentret TAMU finns lärlingsutbildningar inom exempelvis metall, bygg och restaurang och riktar sig till de som har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, exempelvis avhoppade gängkriminella. Klarar de utbildningen har de jobbgaranti.

– Det här är ett erbjudande vi inte riktigt har i Sverige. Det är ju underkänt på sätt och vis, säger Tobias Eriksson som jobbar med avhopparverksamhet inom Malmö stad till P4.

Polisen och Malmö stad vill se över möjligheten att kunna skicka svenska avhoppade kriminella till lärlingsutbildningarna i Danmark.

– Jag har varit här tidigare för att undersöka möjligheterna att utveckla det här i Sverige, men det går inte för vi har inte ett lärlingssystem. Nu är jag här för att undersöka möjligheterna att kanske skicka svenska avhoppare hit, säger Susanne Gosenius som jobbar med avhopparverksamhet på Malmöpolisen till P4.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro