ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försöker bromsa bilen – med fötterna

Tomas Lundin · 19 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011

Foto: The Macomb Daily


Den 24-årige bilföraren kanske hade tittat lite för mycket på Familjen Flinta när han försökte använda fötterna för att bromsa.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 17.45-tiden på onsdagen började telefonen hos polisen i Macomb County, Michigan, ringa. En man körde sin röda pickup i över 60 kilometer i timmen och försökte använda sina fötter som broms.

– Allmänheten ringde in och sa att den här killen var över hela vägbanan, och använde sina fötter, säger James Berlin, polis i Roseville till The Macomb Daily.

När han kom till ett rödljus räckte inte den improviserade fotbromsen och han kolliderade med två bilar innan han fortsatte norrut.

En polisbil försökte få mannen att stoppa bilen och skriker till honom att lägga i parkeringsväxeln. I videon nedan, som kommer från The Macomb Daily, hörs hur växellådan gnisslar, men utan att bilen stannar.

Vid nästa rödljus försöker mannen klämma sig emellan två fordon och lyckas stöta i dem båda innan han till sist stannar.

Det visade sig att föraren var en takläggare som trots att han visste att bromsarna var trasiga trodde att han skulle kunna ta sig hem genom att bromsa med fötterna.

– Han sa att han skulle fixa bromsarna när han kom hem, säger James Berlin.

24-åringen klarade ett nykterhetstest och ska nu infinna sig i rätten för att förklara sitt "idiotiska beslutsafattande".

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro