ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försökte driva in falska skulder via Kronofogden

Madeleine Korneliusson · 18 Jan 2013
Uppdaterad 18 Jan 2013

En 43-årig man misstänks för att ha försökt lura Kronofogden att driva in hundratusentals kronor från oskyldiga genom förfalskade domar från Göteborgs tingsrätt. Nu åtalas han för försök till grovt bedrägeri.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i augusti 2011 som den misstänkte 43-åringen ska ha försökt lura till sig en stor summa pengar av Kronofogdemyndigheten i Göteborg. 

Den misstänkte mannen skickade då in två ansökningar om betalningsförelägganden till Kronofogden mot två tidigare arbetskolleger till honom. Mannen ska ha hävdat att de två manliga kollegerna var skyldig honom pengar och ville ha hjälp av myndigheten med att kräva in skulderna. För att bevisa att de två männen var skyldiga honom pengar skickade mannen även med två förfalskade domar från Göteborgs tingsrätt till Kronofogdemyndigheten. 

Enligt de förfalskade domarna var männen skyldiga att betala 197 621 kronor, respektive 195 311 kronor till den misstänkte mannen. 

Men Kronofogden anade oråd och anmälde bedrägeriförsöket till polisen. Hade myndigheten inte förstått att domarna var förfalskade så hade det varit fritt fram för dem att göra utmätningar på de två männens tillgångar.

Den 43-årige göteborgaren nekar till brottet och säger sig inte minnas att han någonsin skickat in några ansökningar om betalningsförelägganden till Kronofogden. 

Nu åtalas han för två fall av försök till grovt bedrägeri i Göteborgs tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro