ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försökte förgäves rädda kollegan

Clarence Frenker · 4 Okt 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Stämningen var tryckt utanför häktet i Flemingsberg i går. Samtidigt som den 25-åriga kvinnan bekräftades avliden hedrade arbetskamraterna hennes minne genom att flagga på halv stång. Kriminalvården ska nu utreda om det brustit i några rutiner.

Stämningen var tryckt utanför häktet i Flemingsberg i går. Samtidigt som den 25-åriga kvinnan bekräftades avliden hedrade arbetskamraterna hennes minne genom att flagga på halv stång. Kriminalvården ska nu utreda om det brustit i några rutiner. Foto: Urban Brådhe


Kvinnlig vårdare på Flemingsbergshäktet ihjälslagen med batong på rastgården. Våldsmisstänkt intern misstänks för mord.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 25-åriga kvinnliga vårdaren följde i går förmiddag med en manlig intern ut på Flemingsbergshäktes rastgård för att övervaka hans morgonpromenad. Väl inne i en av de så kallade tårtbitarna på byggnadens tak överfölls hon plötsligt av internen och slogs ihjäl med vad som tros vara hennes egen batong. – Det var helt oprovocerat. Han gav sig på henne plötsligt och utan förvarning, säger Hesam Akbari, pressansvarig vid Södertörnspolisen. En annan kvinnlig vårdare som följt med för att övervaka ensampromenaden ska ha försökt ingripa men sedan lämnat området under överfallet. – Hon ska ha kommit till undsättning men inte lyckats, säger Gunilla Ternert, chef för kriminalvården i Stockholm. Den 25-åriga kvinnan, som arbetat på häktet sedan juli förra året, fördes efter dådet till sjukhus där hon bekräftades avliden. Den 28-årige internen, som sitter häktad med restriktioner för grova våldsbrott, misstänks för mordet. – Det här kommer naturligtvis påverka oss, men jag vet inte på vilket sätt. Vi kommer att titta på alla rutiner och gå igenom allt, säger Gunilla Ternert. Polisen, som bland annat säkrat en videoinspelning från rastgården, hade i går inga kommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro