ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försökte genomföra smash and grab-kupp framför en polispatrull – kom inte ens igenom rutan

Clarence Frenker · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014
Smash and grab-kuppen misslyckades när rånarna inte ens kom igenom rutan.

Smash and grab-kuppen misslyckades när rånarna inte ens kom igenom rutan. Foto: Polisen


Här misslyckas de med miljonkuppen. Rutan höll när rånarna körde rakt in i guldsmedsbutikens skyltfönster – framför ögonen på en polispatrull. Nu döms två 17-åringar för försök till grovt rån.

klar

Artikellänk är kopierad

Guldsmedsbutiken i Vällingby hade varor för miljontals kronor i montrarna när rånarna strax efter klockan tio på förmiddagen den 23 september förra året plötsligt körde in i skyltfönstret.

Både kunder och personal vittnar om en kraftig smäll och sökte i panik skydd i affären.

Men där tog det också stopp för inbrytningsförsöket.  Rutan gick nämligen inte sönder – i stället fångades det misslyckade tilltaget på en övervakningsfilm.

Bilderna visar hur en maskerad man efter att bilen stannat går fram och börjar tackla och slå mot rutan med en kofot, men inte heller det hjälpte för att ta sig in i butiken.

I stället tvingades de fly tomhänta i en väntande bil efter att en polispatrull som befann sig på platsen ingrep.

Kvar utanför butiken lämnades flera väskor, varav det ur den ena stack upp en kolv till en soft air-gun. Efter en sökinsats kunde två unga männen gripas. De döms nu till tre respektive en månads fängelse för bland annat försök till grovt rån.

Männen erkänner delvis brott men förnekar att de varit medvetna om att butiken skulle rammas.

Rätten slår dock fast att ”planeringen har varit tämligen tafflig”. Inte bara för att polismän fanns på plats utan även för att fönstret, som ska tåla 70 yxhugg, ”haft stor motståndskraft även mot påkörning ha överraskat gärningsmännen” .

Männen ska även betala 68400 kronor i skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro