ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försökte stena sin hund till döds – för att den inte var rumsren

Johan Wikén · 21 Sep 2018
Uppdaterad 21 Sep 2018
Hunden ska nu säljas eller överlåtas av länsstyrelsen, men om inte det är möjligt kommer den att avlivas.

Hunden ska nu säljas eller överlåtas av länsstyrelsen, men om inte det är möjligt kommer den att avlivas. Foto: Alamy/genrebild


Kvinnan tog ut hunden i skogen och slog den med en sten i huvudet så att den svimmade av. I tron om att hunden var död åkte hon sedan hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Hunden, som var trött och medtagen, hittades i en skog utanför Boden i Norrbotten av två personer, rapporterar Piteå-tidningen.

Vid en avläsning av chippet visade det sig att ägaren var en kvinna i Luleå. Men när kvinnan kontaktades sa hon att hon sålt hunden till en kvinna i Boden en och en halv vecka tidigare.

Den nya ägaren kontaktades av polis och berättade då att hon hade tagit ut hunden i skogen för att döda den. Med en sten slog hon hunden i huvudet till den svimmade av. Sedan åkte hon hem.

Ett dygn senare hittades alltså hunden av de två personerna. Hunden omhändertogs omedelbart av länsstyrelsen på grund av det lidande den utsatts för av Bodenkvinnan.

I ett yttrande skriver kvinnan att hon inte ville ha hunden för att hon inte visste hur hon skulle få den rumsren.

Nu ska hunden säljas eller överlåtas av länsstyrelsen, men om inte detta är möjligt kommer den att avlivas, rapporterar Piteå-tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro