ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försökte tvinga flickvän att hänga sig

Evelina Olsson · 11 Sep 2012
Uppdaterad 11 Sep 2012
Tvingade flickvän att hänga sig –  döms till fängelse Mannen tvingade sin flickvän att hänga sig för att bevisa sin kärlek. Bilden är en genrebild. 

Tvingade flickvän att hänga sig – döms till fängelse Mannen tvingade sin flickvän att hänga sig för att bevisa sin kärlek. Bilden är en genrebild. 


Den 20-årige mannen krävde att flickvännen skulle bevisa sin kärlek genom att hänga sig. Nu döms han till åtta månaders fängelse för grov kvinnofrids-kränkning. – Jag var beredd att dö, säger kvinnan i förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

I förundersökningen framkommer det hur mannen systematiskt kränkte, misshandlade och hotade sin flickvän under det drygt ett år långa förhållandet.

Kvinnan berättar i förhör att hon ville göra slut, men vågade inte eftersom mannen sagt att han skulle hitta henne oavsett var hon befann sig. Tjugoåringen är sedan tidigare dömd för ett flertal fall av misshandel.

En vändpunkt blev händelsen där den nu dömde sa åt henne att bevisa sin kärlek genom att hänga sig. Kvinnan, som uppger att hon var ledsen och deprimerad, tog ett hopprep, knöt fast det på en gren och gjorde en snara som hon placerade runt sin hals. Innan hon hann hoppa klättrade mannen upp i trädet och tog av snaran.

Vid ett misshandelstillfälle slet 20-åringen av kvinnan hennes hårförlängning och tände eld på den samtidigt som han hotade med att även elda upp hennes riktiga hår. 

Vid ett annat tillfälle under vintern 2011 lät han en kamrat köra ut honom och flickvännen till skogen där han förhörde henne om hennes tidigare relationer. Därefter tvingades flickvännen att klä av sig och lämnades kvar i skogen medan männen körde därifrån. 

Enligt åtalet ska kvinnan utöver detta misshandlats vid ett flertal tillfällen med knytnävslag och fått utså kränkningar i form av att 20-åringen  tvingat ner henne på marken, ställt sig framför och kissat precis intill henne. Ett vittne berättar också hur hon såg mannen rikta ”karatesparkar” mot offret vid ett av misshandelstillfällena.

Hässleholms tingsrätt  tilldömer även offret ett skadestånd på 81 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro