ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försörjde sig på karaoke på Santorini

Emma Björkman · 19 Jun 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013
Kim Kärnfalk fick en sova en vecka på stranden i Santorini.

Kim Kärnfalk fick en sova en vecka på stranden i Santorini. Foto: Scanpix


Kim Kärnfalk är uppvuxen på västkusten – där finns också hennes favoritresmål. Men det bästa resminnet fick hon på sin första Thailandsresa. En resa hon helst glömmer är när hon fick sova på stranden en vecka på Santorini.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa resminne... – När jag var i Thailand första gången, det var vid årsskiftet 1999/2000. Då fanns det många stråk som inte var etablerade turiststråk. Det var under den tiden som jag höll på mycket med Friends så då var det skönt att åka långt bort. Jag hade hört mycket gott om Thailand innan och det jag såg levde upp till mina förväntningar, det var exotiskt och billigt. Jag har varit där två gånger sedan dess men då har det inte levt upp till mina förväntningar, det kanske beror på att jag upplevde allt för första gången första gången jag var där eller för att det hade blivit mer turistigt de andra gångerna jag var där.  Värsta resminne... – Det var en resa till Santorini när jag blev tvungen att dumpa min kille och fick sova på stranden i en vecka. Egentligen var det vår förlovningsresa, precis innan hade jag flyttat till honom i staden där han bodde. Men när vi var på Santorini blev han våldsam så jag tog mina saker och gick. Dessvärre hade han reskassan så jag fick sova på stranden och försörjde mig genom att sjunga karaoke, tur att jag kan sjunga. På planet hem satt vi bredvid varandra, det var en jävligt tyst flygresa. Jag har aldrig tyckt att flygplansmat har smakat så gott efter att jag hade levt på gyros i en vecka. Men jag har aldrig varit så smal eller brun efter en semester.   Favoritresmål...  – Hunnebostrand på Västkusten, jag har precis varit där i en vecka. Havet lever verkligen där, man kan ligga på en brygga och titta ner i havet och se djurlivet  tio, 15 meter ner. Jag är uppvuxen på västkusten så för mig är det hemkärlek. Det är rent och fint vatten som man kan fiska i, Östersjön är väldigt död i jämförelse.  Det packar jag alltid ner i resväskan... – Resorb. Och myggspray, jag blir alltid attackerad. Jag packar också ned eight hour-cream. Den är bra till allt från att smörja läppar till brända ögonlock och till att smörja gnissliga hotelldörrar och resväskor, de blir som nya.  Det första jag gör på hotellrummet...   – Jag gör som alla andra och slår upp balkongdörrarna och kollar om det är någon utsikt. Sedan slänger jag in mina grejer, tar en dusch och går ut.   Restipset... – Om man är på västkusten kan jag rekommendera att åka på djuphavsfiske. Däremot är ribbåtar något som man inte ska testa. Alla som kliver av de båtarna ser ut som att de är 90 år gamla, man får ont i ryggen av att åka dem eftersom de slår mot vågorna. FAKTA: Namn: Kim Kärnfalk.  Ålder: 38 år.  Bor: I Stockholm.  Familj: Ja, en stor.  Aktuell: Radioprogramledare i ”Gerts värld” tillsammans med Gert Fylking. Sänds vardagsmorgnar klockan 7 – 10 på Radio 1.  

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro