ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Först nu förstår folk syftet med Ice Bucket Challenge

Karolina Skoglund · 26 Aug 2014
Uppdaterad 26 Aug 2014

Trots att så gott som varenda kändis med inflytande antagit Ice Bucket Challange har intresset för insamling till ALS-forkning varit lågt. Först nu börjar det hända något. 

klar

Artikellänk är kopierad

USA:s forna president George W. Bush har gjort det. Likaså amerikanska Vouges chefredaktör Anna Wintour, Justin Bieber, Lady Gaga och Oprah. Men Ice Bucket Challenge har inte gett den effekt som man kunnat hoppas.

Åtminstone gjorde det inte det när vattnet rann nedför kändisarnas huvuden. Först nu har intresset för hur man kan donera pengar till forskning av sjukdomen ALS, som är syftet med hela Ice Bucket Challange, börjat växa.

Intresset, baserat på googelsökningar på ”ALS Ice bucket challange” var som högst den 20 och 21 augusti. Sökord som ”Hur donerar jag till ALS” lös med sin frånvaro fram till den 10 augusti. Först nu börjar antalet sökord att bli fler och i söndags var antalet sökningar på "Hur donerar jag till ALS" lika många som när sökningarna på ”ALS Ice bucket challange” var som flest.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro