ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Först om sex månader kan de flytta tillbaka

Johanna Ohlson · 3 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Redan i söndags kväll kände de boende på Axgatan i Mölndal lukten av brandrök. Husen patrulleras nu av vakt.

Redan i söndags kväll kände de boende på Axgatan i Mölndal lukten av brandrök. Husen patrulleras nu av vakt. Foto: Christina Blom


Branden i Mölndal misstänks ha startat i en värmemadrass

klar

Artikellänk är kopierad

Branden på Axgatan 6 i Mölndal var i går under kontroll. Men för de boende är det långt ifrån över. De värst drabbade kommer inte att kunna flytta hem det närmaste halvåret.Trots att branden i sig inte spred sig till några lägenheter kommer efterarbetet på Axgatan att bli långdraget. Vattenskadorna efter släckningsarbetet kan ta upp till sex månader att reparera.– Jag förstår att det kan vara ett chockartat besked. Men man kommer att vara tvungen att bryta upp golven och låta det torka ut, säger Thomas Natanaelsson, som representerar försäkringsbolagen och var den som gjorde den första inspektionen i lägenheterna under gårdagen.Räddningstjänsten fick larmet strax före klockan fyra natten mellan söndag och måndag och 130 av de boende i huset evakuera­des.En person fick föras till sjukhus. Azar Sezayesh sprang in i lägenheten högst upp där branden tros ha startat för att försäkra sig om att ingen fanns kvar därinne.– När jag kom ut hade jag väldigt svårt att andas. Jag hostade och kräktes. På sjukhuset fick jag syrgas och blev bättre men jag har fortfarande hostan kvar.Under gårdagen kunde de boende på Axgatan 2 och 16–20 återvända hem. När de boende på Axgatan 4–14 får komma hem är ännu oklart.

Vårdslöshet bakom branden

Polisen misstänker att det ligger vårdslöshet bakom branden. I går inleddes en ­för­under­sökning.– Misstanken är att branden startat i en värme­madrass som låg på en balkong. Anmälan gäller allmänfarlig vårdslöshet, säger Pia Goksöyr, press­talesman hos polisen.Enligt de boende i huset började branden pyra redan på söndagskvällen.– Vi kände brandrök därifrån redan på kvällen. Men de måste ha trott att madrassen slocknat och sedan gått och lagt sig, säger Gurli Karlsson, som bor i trapphuset där branden började.Polisens tekniker är på plats även i dag för att ­ut­reda brandorsaken.Det finns inga misstankar om att branden skulle vara anlagd.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro