ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Första bilderna: Här byggs Disneys Star Wars-park

Jonna Nordlund · 12 Mar 2018
Uppdaterad 12 Mar 2018
En konstnärs bild av hur den kommande Star Wars-parken ska se ut.

En konstnärs bild av hur den kommande Star Wars-parken ska se ut. Foto: Disney/Lucas Arts


Smaka på blå mjölk, flyg Millennium Falcon och se stormtroopers i ett slag mot resistance fighters. Det är några av de saker du kan göra när Star Wars-temaparkerna öppnar. Nu har Disney släppt den första videon på hur deras sci-fi-värld byggs upp.

klar

Artikellänk är kopierad

För de inbitna Star Wars-fansen är det säkert ingen nyhet att Disney håller på att bygga två parker med Star Wars-tema. En belägen vid Disneyland i Anaheim, Kalifornien och en vid Disneys Hollywood Studios i Orlando, Florida, båda ska öppna nästa år.

Under uppbyggnaden av parkerna har Disney varit sparsamma med information om vad vi faktiskt kan vänta oss av parkerna. Men nu har Disney släppt den första inblicken i hur det ser ut i deras version av sci-fi-världen just nu. I videon nedan får vi se hur en av parkerna börjar ta form. Bland annat kastas vi in i de bergiga kulisserna som tornar upp sig runt parken, platsen där Millennium Falcon ska stå och hur de olika besöksställena tar form.

pil
Här är vad vi vet om parkerna:

En helt ny världAtt kliva in i temaparken ska vara som att kliva in i en annan värld, och detta ska vara en helt ny värld, alltså inte en värld som vi fått tagit del av i någon av Star Wars-filmerna. Exakt vad det betyder vet vi inte än men…

Ska locka alla sinnen…enligt Disneys tidigare uttalanden ska frågor som ”hur luktar det där djuret”, ”hur känns den gatan” eller ”hur smakar den blå mjölken” kunna bli besvarade i världen som ska ha något för alla sinnen.

Flyg Millennium FalconHar du alltid undrat hur det känns att sitta bakom ratten på Millennium Falcon? Snart har du chansen. I en av attraktionerna i temaparken ska nämligen besökarna själv få styra Millennium Falcon genom rymden, avfyra laserkanoner och vara pilot för ”det snabbaste skeppet i galaxen”.

Slag mot First OrderI en annan attraktion kommer besökarna enligt Disney att ”finna sig själv mitt i en intensiv slag mellan stormtroopers och resistance fighters”.

Mos Eisley CantinaDet berömda vattenhållet Mos Eisley Cantina från episod IV ska finnas med i de två restaurangerna som byggs i Star wars-världen. Disney har även hintat om att det kan komma att finnas en matmarknad där besökare kan ”smaka på de lokala delikatesserna” från världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonna Nordlund
Jonna Nordlund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro