ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Första intryck: HBO Nordic

Aron Andersson · 27 Nov 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Scarface gick på tv

Scarface gick på tv


klar

Artikellänk är kopierad

Steve Buscemi
Steve Buscemi
HBO för Telia-kunder
HBO för Telia-kunder

Tog en tripp till Telia-butiken på Kungsgatan i Stockholm där Andreas Bratt var snäll nog att visa mig HBO Nordic. Som alla tv-älskare vet kommer den amerikanska kabelkanalen till Sverige i höst/vinter och väntan har varit lång.

De flesta väntar nog fortfarande, men den som ser på tv via Telia kan faktiskt använda tjänsten redan i dag. Det gäller bara kunder med box eftersom Telia inte fullt ut lanserat ”Play+” ännu. Först då kommer Telia-kunder kunna se alla program och kanaler (inklusive HBO) på datorn, surfplattan eller i mobilen. Detta skulle enligt Andreas Bratt lanseras innan årets slut vilket är goda nyheter eftersom det innebär att HBO då blir tillgängligt via webben.

HBO Nordic består av både serier och filmer och kostar 79 kronor i månaden. Det är självfallet serierna som de flesta är intresserade av och HBO har i princip utlovat ett komplett utbud av kanalens produktioner. Så ser det inte riktigt ut i dag, även om det finns en hel del kul.

Serierna går att se redan dagen efter att avsnittet sänds på amerikansk tv. Avsnitt 11 av tredje säsongen av ”Boardwalk Empire” sändes till exempel i söndags kväll och fanns redan nu att kika på i tjänsten. Många konsumerar redan tv på det här viset och ett enkelt, lagligt alternativ kommer inte en dag för tidigt.

Även bakkatalogen kommer att vara generös, där finns bland (mycket) annat hela ”The Sopranos”. Luckorna finns där också så klart, men de kommer att täppas till allt eftersom. För tillfället finns till exempel varken ”The Wire” eller ”Six feet under” att titta på.

Vid sidan av plockmenyn finns det även en nordisk HBO-kanal i både HD och SD.

Peppfaktor: Smakprovet av HBO Nordic gjorde mig inte precis MINDRE sugen på att få använda tjänsten på riktigt. Detta är ju vad vi alla tv-knarkare går och längtar efter just nu. I dagsläget är tjänsten inte utan brister och frågan är hur prisvärt det kommer att vara när Netflix och Viaplay kostar lika mycket. Men peppfaktorn är fortsatt hög, fyra Nucky Thompsons av fem möjliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro