ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Första intrycket: Så bra är nya Super Mario Run”

Aron Andersson · 14 Dec 2016
Uppdaterad 14 Dec 2016
För första gången går det att spela Mario i mobilen när ”Super Mario Run” nu släpps till Iphone.

För första gången går det att spela Mario i mobilen när ”Super Mario Run” nu släpps till Iphone. Foto: Nintendo / Aron Andersson / Montage


För första gången går det att spela som den klassiska rörmokaren i mobilen. Men är det värt 109 kronor?

klar

Artikellänk är kopierad

Det är som att varken Apple eller Nintendo vill att vi ska testa nya ”Super Mario Run”. Inget av företagen släpper något recensionsexemplar av spelet. Vad är de oroliga för egentligen?

Vi åkte till en av två Applebutiker i Sverige där spelet faktiskt går att testa, och faktum är att Nintendo inte behöver oroa sig för någonting.

LÄS MER: Analys: Nästa års hetaste spelpryl har du redan i fickan

Tre (och en halv) spelbara banor är vad som finns tillgängligt i butikerna. Det är samma gamla Mario, som vi är vana att se honom, bland svampar, mynt och gröna rör, men med ovanligt mycket spring i benen.

Till en början kan det kännas som att den mustaschprydde rörmokaren nästan drar ett lite för stort lass själv. Han både springer och kastar sig över fiender utan jag behöver hjälpa till. Men detta är naturligtvis en del av det geniala spelupplägget i mobil-Mario.

Det räcker med minimal input, att du då och då låter din tumme toucha skärmen, för att hoppa efter mynt eller undvika ett hål i marken. Ändå är det både utmanande och underhållande – och utmärkt upplagt för att kunna spelas i farten.

LÄS MER: Nintendo firar 30 år i Sverige – här är klassiska spelen vi aldrig glömmer

De tre testbanorna lovar gott, och bäddar för omspel flera gånger, då det krävs perfekt tajming för att maximera myntsamlingen. Det enda frågetecknet som hänger kvar i luften: Är det verkligen värt 109 kronor?

LÄS MER: Nu kommer ”Super Mario” till mobilen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro