ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Första musikvideon filmad med nya Iphone

Tomas Lundin · 6 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanska bandet BJSR är först med att spela in en video till sin egen låt med nya Iphone 3GS. Resultatet är inte alls illa om man ser till videokvaliteten.Apples nya värstinglur finns knappt – men videosnuttar gjorda helt och hållet med telefonen ploppar redan upp här och där på nätet.

I slutet av juni lades vad skaparen hävdar är den första musikvideon inspelad med Iphone 3GS ut på nätet. En blå liten robot försöker finna sin plats i tillvaron till tonerna av electromusik från XFYA.Första bandet att filma sin egen video är också en fyrbokstavskombinaiton. Osignade Ohiobandet BJSR har filmat och klippt sin video med en Iphone. Färgåtergivning och skärpa imponerar och visar att tiden då optiken var den sämsta komponenten i Iphone är förbi.För den som vill veta mer om hur videon spelaes in finns också en "bakom kulisserna"-video på Youtube.Musiken kan beskrivas som typisk amerikansk bakåtlutad collegerock med Jack Johnson-influenser.

Även om BJSR är först med att spela in sin låt på Iphone 3GS är videon inte den första inspelad med Iphone.

Redan i december förra året släppte rapparen GOSHone en video filmad med hjälp av Iphone-hacket Cycorder, som pressar en vanlig Iphonekamera att ta 6-15 bilder per sekund.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro