ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Första titten: Samsung Chromebook

Aron Andersson · 4 Apr 2013
Uppdaterad 8 Apr 2013
Samsung Chromebook baksida

Samsung Chromebook baksida


klar

Artikellänk är kopierad

Samsung Chromebook
Samsung Chromebook

Nu kommer Googles webbläsardator till Sverige. Metro har klämt och känt på Samsung Chromebook.

Nu har alltså Chromebook slutligen kommit till Sverige. Det handlar om datorer som är baserade på Googles operativsystem Chrome OS. Datorn duger egentligen bara till att surfa på webben med och att köra lite Chrome-appar. Men det fina är ju att det mesta faktiskt går att göra på webben nuförtiden. Detta är alltså hela POÄNGEN.

Chrome OS heter alltså operativsystemet, och någon dator med detta system har inte funnits till försäljning i Sverige tidigare. Nu finns det plötsligt två stycken. Samsung Chromebook och Acer C7 Chromebook. Jag har precis fått Samsungs variant till kontoret och återkommer med ett mer uttömmande test.

Första intrycket är att det är en budgetdator det handlar om, vilket det är, så det är kanske inte så konstigt. Den känns ganska plastig och skärmen är inte direkt någon höjdare. Datorn väger visserligen bara 1,1 kg och är 17,5 mm tjock och ska kunna visa filmer i 1080p enligt Google. Å andra sidan har skärmen, på 11,6 tum, bara 1366 x 768 pixlar, så det låter lite onödigt med 1080p?

Men den kostar alltså bara 2 990 kronor vilket är lite av ett kap inte sant? Det blir så lite av en slit- och slängdator vilket gör den mycket intressant. Innan jag hunnit pilla på den lite mer vågar jag inte ge något mer utförligt omdöme, men det kommer!

Acer C7 Chromebook är lite billigare Samsung Chromebook och kostar bara 2 290 kronor. Den har en skärm på 11,6 tum

Foto: Urban Brådhe.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro