ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förstör hans händer”

Daniel Olsson · 4 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Krögare anlitade 17-åring för att klå upp konkurrent – dömdes till fängelse

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgskrögaren anlitade en 17-årig pojke för att klå upp sin konkurrent. Nu döms hon till två månaders fängelse för anstiftan till misshandel.Pojken var i stort behov av pengar och fick veta av en kamrat att hans mamma kunde ”fixa ett jobb”. Han bestämde möte med den 42-åriga kvinnan och hon erbjöd honom 3 500 kronor för att misshandla en restaurangägare som hon pekade ut för honom.– Slå ut hans tänder och förstör hans händer, sa kvinnan till pojken.

En kväll i april följde 17-åringen efter mannen från jobbet och misshandlade honom så illa att han fick nedsatt syn på ena ögat. Pojkens kompis filmade överfallet som bevis för genomfört arbete. Dagen därpå hämtade pojken upp pengarna i kvinnans restaurang i centrala Göteborg. För pengarna åkte han till Stockholm för att träffa sin pappa.

Den misshandlade mannen säger att han inte kan se något annat motiv än att hans verksamhet går bättre än kvinnans. Hon har också beskyllt honom för att ha tagit kunder från hennes restaurang efter att han slutat jobba åt henne. Kvinnan har medgett att hon betalat pojken, men först efter att ha känt sig hotad.

Tingsrätten beskriver kvinnans förklaring som märklig och långsökt. Eftersom hon ”förmått en minderårig att begå ett allvarligt misshandelsbrott” finns ingen annan tänkbar påföljd än fängelse.Pojken döms till ungdomsvård och 20 timmar ungdomstjänst för misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro