ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försvaret söker datorspelare

Jonas Ryberg · 8 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Svenska soldater på plats i ”Camp Nordic Lights” i Afghanistan, dit försvaret vill rekrytera fler soldater. 

Svenska soldater på plats i ”Camp Nordic Lights” i Afghanistan, dit försvaret vill rekrytera fler soldater.  Foto: Andreas Karlsson / Försvarets bildbyrå


klar

Artikellänk är kopierad

JAKT. Försvaret letar nya talanger bland datorspelare. På datorspelsfestivalen Dreamhack i Jönköping senare i år hårdsatsar Försvarsmaktens rekryteringscentrum på att locka unga teknikintresserade att satsa på en karriär som officer eller anställd i Utlandsstyrkan eller Nordic Battlegroup.– Försvarsmakten är ett samhälle som speglar det vanliga samhället. Visst behöver vi dem som är starka men också folk som är duktiga på datorer, säger Kapten Martin Sachs på Försvarsmaktens rekryteringscentrum.

Dreamhack lockar runt 30 000 deltagare till Elmiamässan i Jönköping för att spela datorspel. Sammankomsten brukar kallas världens största lan-party och har på senare år lockat allt fler företag och organisationer som vill nå den attraktiva målgruppen. När antalet personer som gör värnplikt minskar ökar försvarsmaktens behov av att rekrytera.– Behovet av rekrytering är stort just nu med Utlandsstyrkan i Afghanistan och Nordic Battlegroup som är en stående insatstyrka på 2 100 man, säger Sachs.

Att de flesta av spelen som spelas på Dreamhack är krigsspel och kuta-skjuta-spel som ”Counter strike” är inget som Försvarsmakten tagit med i beräkningen eller lägger någon värdering i när de valt Dreamhack som rekryteringsplats.– Jag vet inte om det är en fördel. Det är ingen hemlighet att Försvarsmakten förbereder sig för väpnad strid. Men det är inte så att det är uträknat eller uttänkt så, säger Martin Sachs.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro