ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försvarsministern blötte skorna

Lina Färm · 15 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÖVERSVÄMNING. Försvarsminister Mikael Odenberg drog i går på sig gummistövlarna och besökte det översvämmade Mölndal. – Det är ett akut läge här och besvärligt för hela Västsverige. Kommunen har gjort det de ska göra och ligger i framkant. Det är många enskilda som drabbats av det här, många näringsidkare som blir av med inkomster, sade Mikael Odenberg. Vad kan ni göra från staten för att förebygga liknande översvämningar i framtiden?– Vi måste fundera över hur vi ska bygga i framtiden, man måste ta reda på var det finns risker för ras till exempel.

Nils Andreasson från Räddningsverket var också på plats. Han förklarade att vattenmagasinen uppe i Mölndal var fulla till bristningsgränsen. – Det kan förvärras snabbt. Blåsten gör att vattnet i hamnen bildar en propp och trycker tillbaka vattnet som är på väg ut från de översvämmade områdena. De västliga vindarna ska enligt SMHI:s senaste prognos fortsätta blåsa hela helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro