ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försvunna flickan hittad

TT · 9 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012

En nioårig flicka som varit försvunnen i Örgryte i Göteborg har återfunnits. En man, som var tillsammans med flickan när hon hittades, har anhållits misstänkt för människorov.

klar

Artikellänk är kopierad

Flickan försvann på torsdagsmorgonen. Hon hade först sällskap med en storasyster på väg till skolan, men de skiljdes åt och nioåringen kom inte fram till skolan.

Pappan anmälde försvinnandet på torsdagseftermiddagen. Både polisen och Missing people drog igång ett omfattande sökande efter flickan. 500—600 frivilliga deltog, berättade Missing people för TT.

Polisen började en förundersökning på torsdagskvällen om misstänkt människorov och kunde på så sätt ta till tvångsmedel som kontroll av mobil- och datortrafik. Flickan hittades bara 300—400 meter från sitt hem. En patrull från Missing People såg henne strax före klockan tre på morgonen, reagerade på att en liten och rädd flicka var ute så dags på natten och kände dessutom igen hennes rosa kläder.

Med sig hade nioåringen en man i 20-årsåldern. Patrullen ringade in mannen. Och där stod de på gatan i stadsdelen Skår tills polisen kom. – Hon var skrämd, ledsen, kall och trött, säger John Pettersson, Missing people till GT/Expressen. – Men såvitt jag kunde se oskadd. Efter att hon hittats fördes flickan direkt till sjukhus för att eventuella skador skulle kunna fastställas. 

Mannen som kom gående med flickan har förhörts av polisen och anhölls vid 10-tiden misstänkts för människorov. – Han är tidigare okänd för oss, säger Stefan Gustavsson, polisens talesman i Göteborg till TT. 

Avgörande för utredningen är vad den lilla flickan kan berätta. – Vi har talat med henne, men där går vi oerhört försiktigt fram, hon är ju bara 10 år gammal, säger Gustavsson. Hennes berättelse kan så småningom jämföras med den mannen gett och vad polisen i övrigt har kommit fram till.

Gustavsson betonar också hur viktig den insats är som alla frivilliga från bland annat Missing People har gjort i letandet efter flickan. – De är hjältar allesamman, säger Gustavsson. Även polismästaren i Göteborg framförde på polisens hemsida ett tack till alla som hjälpt till med att leta efter flickan: "Vi är mycket glada över att flickan har återfunnits och vill rikta ett stort tack till alla som varit involverade i eftersökandet. Det har varit ett stort engagemang från såväl Missing people som den breda allmänheten som bistått polisen med sökinsatser och tips". 

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro