ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försvunna kor inte stulna

TT · 13 Feb 2013
Uppdaterad 13 Feb 2013
Försvunna kor inte stulna

Försvunna kor inte stulna Foto: Adrian Wyld


klar

Artikellänk är kopierad

De 69 kor och tjurar som försvann från en gård utanför Stjärnhov i Södermanland i slutet av december blev inte stulna. I stället har en förundersökning gällande misstanke om försök till grovt bedrägeri inletts. Enligt Radio P4 Sörmland är det kornas ägare – bonden själv – som gripits.

– Möjligheten att detta skulle handla om något annat än en stöld har varit en teori hos polisen sedan anmälan gjordes", säger Fredrik Wallén, informationschef hos Sörmlandspolisen, i ett pressmeddelande.

Polisen hoppas också kunna bringa klarhet i de enskilda djurens öden.

Fallet med de "försvunna" korna fick extra uppmärksamhet sedan kriminologen Leif GW Persson tog upp det i SVT-programmet Veckans brott. Men han vill inte kommentera de nya uppgifterna.

- Nu får rättvisan ha sin gång, säger han till TT.

Leif GW Persson har skrivit ned sin uppfattning om vad som hänt på en lapp som han lade i ett kuvert under sändning. Det tänker han inte öppna förrän fallet är löst.

Den misstänkte mannen förhörs just nu av polisen.

- Den person som gjorde stöldanmälan har hämtats in till förhör och är misstänkt för grovt bedrägeri, säger Fredrik Wallén till TT.

Hur utredningen kommer att fortsätta beror på vad som framkommer i förhören.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro