ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förtroendet störst för Reinfeldt – de andra inte ens nära

TT · 23 Dec 2014
Uppdaterad 23 Dec 2014
Moderaternas valvaka år 2006, när Fredrik Reinfeldt blev Sveriges statsminister. 

Moderaternas valvaka år 2006, när Fredrik Reinfeldt blev Sveriges statsminister.  Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Statsminister Stefan Löfvens förtroendesiffra sjunker – medan den avgående Reinfeldt är i en klass helt för sig.

ReinfeldtsförtroendesiffraIpsosmätningpartiföreträdarnaFörre statsminister Fredrik på 60 procent i en ny för Dagens Nyheter kommer ingen av de andra nära.

Förtroendet för statsminister Stefan Löfven (S) minskar däremot ytterligare till 42 procent. Annie Lööfs stjärna förefaller stigande, och nu har 36 procent av väljarna förtroende för Centerledaren.

Anna Kinberg Batra, förmodligen nästa M-ledare, får 33 procent. Det är första gången förtroendet för henne mäts, och nivån är i linje med den som Reinfeldt hade som nyvald partiledare och högre än förtroendet för Folkpartiledaren Jan Björklund, vars förtroendekapital ökat till 32 procent. Han är nu nästan i kapp Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som backar till samma 33 procent som Kinberg Batra. I samma härad befinner sig förtroendet för KD-ledaren Göran Hägglund som 31 procent har förtroende för, vilket är en uppgång sedan novembermätningen.

Förtroendet för Miljöpartiets andra språkrör Åsa Romson faller även i denna undersökning, nu uppger bara 18 procent att de har förtroende för Löfvens vice statsminister. Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas sjukskrivne partiledare, ligger stadigt på 17 procent. Blott 9 procent av de tillfrågade uppger att de har förtroende för hans vikarie Mattias Karlsson.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är med förtroendesiffran 26 procent den enda inom rödgröna blocket som ökar i mätningen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro