ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fortsatt jakt efter psyksjuk våldtäktsman

Frida Sundkvist · 10 Aug 2013
Uppdaterad 11 Aug 2013
Inga spår efter psyksjuk våldtäktsman

Inga spår efter psyksjuk våldtäktsman


Mannen som rymde från Karsudden i fredags bedöms vara farlig och om man ser honom ska man ringa polisen. "Man får gärna ha honom under uppsikt, men inte ta kontakt med honom", säger Jonas Bergman, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen gick i lördags ut med en bild på patienten som rymde från Karsudden utanför Katrineholm. Men trots det är mannen fortfarande på fri fot. 

– Bilden har dock gjort att vi fått in fler tips, vilket är bra. Ett tips säger att han ska ha liftat mot Flen i fredags kväll och en person ska ha sett honom i Katrineholm i går vid 15-tiden, säger Joakim Andersson, vakthavande befäl vid  Sörmlandspolisen. 

De tips som kommit in har inte resulterat i att han hittats. 

– Tipsen är i spridda skurar, de är inte från samma område. Vi har fått tips från Göteborg och Katrineholm, men de visade sig inte stämma, säger Jonas Bergman, vakthavande befäl vid  Sörmlandspolisen. 

Hur stora är chanserna att ni hittar honom snart? 

– Ganska stora. Han har begränsade resurser, vilket styrks om det nu stämmer att han försökt lifta. Dessutom har han inte så många sociala kontakter. Och sover han utomhus eller i någon port och sådant, vilket vi tror, är det lättare att hitta honom, säger Joakim Andersson. 

Hur arbetar ni i sökandet?

– Med tanke på att det var så länge sedan han försvann måste vi jobba ifrån alla hypoteser. Han kan befinna sig var som helst i Sverige. Vi har rikslarm på honom.

Den 54-årige mannen har fått rättspsykiatrisk vård på Karsuddens sjukhus i 26 år och betraktas som farlig, speciellt om han dricker alkohol eller får i sig andra substanser. 

Enligt TT har mannen rymt tidigare. Då hittades han i Norrköping.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro