ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fortsatt kritikstorm mot Kjöller

Fredrik Stjernström · 26 Sep 2013
Uppdaterad 26 Sep 2013

Med den mediegranskande boken En halv sanning är också en lögn har Hanne Kjöller hamnat i blåsväder hos journalistkollegorna. Nu går även Sveriges Radio till angrepp mot påstådda faktafel i boken.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett öppet brev på SR:s webbplats blir Hanne Kjöller kritiserad av bland andra Daniel Velasco, vars prisbelönta radiodokumentär Den fastspända flickan granskas i boken.

”Du bygger din kritik på gissningar och felaktiga påståenden, utan att vi som kritiseras får en chans att ens svara,” skriver Daniel Velasco.

Anne Lagercrantz och Louise Welander, chefer och utgivare på Ekot respektive Sveriges Radios samhällsredaktion, menar att Kjöller bland annat väger egna gissningar tyngre än experters bedömningar och inte bryr sig om att nämna fall där Sveriges Radio korrigerat felaktiga inslag i efterhand.

”Vi vet att alla kan göra fel och vi försöker stå för våra. Frågan är nu om Hanne Kjöller står för sina?” skriver de i det öppna brevet.

Den senaste tiden har Hanne Kjöller fått utstå kritik från bland andra Gellert Tamas och Janne Josefsson. Enligt tidigare uppgifter hade Hanne Kjöller ställt in sitt planerade framträdande på bokmässan i Göteborg, men den informationen tillbakavisas nu av förlaget, enligt Göteborgs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro