ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fortsatt oklart om t-bana till Hagastaden

Josefin Svenberg · 24 Sep 2013
Uppdaterad 24 Sep 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att både länsstyrelsen och regeringen har öppnat för att bygga tunnelbana till Hagastaden ställer sig Stockholms läns landsting avvaktande. I sitt förslag till ny länsplan anslog länsstyrelsen 830 miljoner kronor för att medfinansiera tunnelbanelösningen, men i trafikförvaltningens förslag till remissyttrande – som godkändes av landstingets trafiknämnd i går – framgår det att landstinget ännu inte tagit ställning till vilket trafikslag man ska investera i gällande Hagastaden.

– Man riskerar den tunnelbana som äntligen är på gång genom att i princip säga att ”det är ingen idé att skicka pengar till oss, för vi vet ändå inte vad vi vill göra med dem”. Man säger nej tack till 830 miljoner om man väljer spårväg i stället för tunnelbana  – och det är verkligen pengar som behövs, menar oppositionslandstingsrådet Helene Hellmark Knutsson (S).

Som Metro tidigare berättat har man flera gånger skjutit upp beslutet om kollektivtrafiklösning till Hagastaden – området som kallats den största investeringen någonsin i Sverige.

LÄS MER:  Statliga pengar till t-bana till Hagastaden

LÄS MER: Besvikelse i Hagastaden efter t-banebeskedet

LÄS MER: Här är din nya tunnelbana

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro