ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fortsatt strejk mot skolnedläggningar

Edvin Gepertz · 1 Dec 2011
Uppdaterad 1 Dec 2011
Många elever och föräldrar hade samlats för att protestera.

Många elever och föräldrar hade samlats för att protestera. Foto: Christina Blom


Beslut om skolnedläggningar skjuts upp. Hundratals i protest utanför politikermötet i går. Skolbarnsstrejken planeras fortsätta.

klar

Artikellänk är kopierad

Pia Turunen var på Angereds torg tillsammans med sonen Nikolaj Algera, 7, och dottern Emilia Algera, 4, för att visa sitt missnöje. – Vi vill visa att vi menar allvar.
Pia Turunen var på Angereds torg tillsammans med sonen Nikolaj Algera, 7, och dottern Emilia Algera, 4, för att visa sitt missnöje. – Vi vill visa att vi menar allvar.Foto: Christina Blom

Intresset var stort när stadsdelsnämnden beslutade om förändringarna i Angereds skolor. De 200 åhörarplatserna till mötet tog snabbt slut och många blev kvar utanför när dörrarna stängdes.

Stadsdelsnämndens ordförande Håkan Werner Linnarsson inledde med att meddela att beslutet skjuts upp till nästa möte, den 20 december. – Det är en delseger för protesterna, men de svaren man fick på frågor inne på mötet var inte så tillfredsställande. Det verkar som politikerna bestämt sig att driva igenom förslaget, säger Kristofer Lundberg, förälder från Hammarkullen.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro