ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fortsatte skimma kort efter flykt från polisen

Tobias Andersson Åkerblom · 20 Feb 2014
Uppdaterad 20 Feb 2014
Fortsatte skimma kort efter flykt från polisen En av de åtalade fotograferades av en övervakningskamera på ett växlingskontor i Göteborg.

Fortsatte skimma kort efter flykt från polisen En av de åtalade fotograferades av en övervakningskamera på ett växlingskontor i Göteborg. Foto: Polisen


På flykt undan polis ska två män ha byggt en skimningsverkstad och fortsatt lura svenska kortinnehavare på pengar – som togs ut i New York. Deras internationella liga ska ha kommit över mer än en miljon kronor från svenska kontokort.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 10 december som två män greps utanför vad åklagaren kallar för en skimningsverkstad i Backa i Göteborg. Polisen hade spårat en bil dit, och männen misstänks ha varit del av en internationell liga med kopplingar till USA och Kina. Sammanlagt ska de ha kommit över drygt 1,2 miljoner kronor, genom att kapa kort och ta ut pengar på Manhattan och i Queens.

– Den här ligan hade nära samarbete med en cell i New York som såg till att fixa fram pengar, säger åklagaren James von Reis.

De misstänkta bedrägerierna ska ha pågått från juli förra året. Polisen grep tidigare under hösten fem personer ur ligan, bland annat i en liknande verkstad i Bergsjön, full med allt från lödutrustning till datorer. De dömdes i januari. Men enligt åklagaren fortsatte 45-åringen och 27-åringen blåsa kortinnehavare på pengar samtidigt som de var på flykt från lagen. En av dem kände polisen igen direkt från tillslaget i Bergsjön.

– Han brottades med en polisman och sedan kom han loss. Sen var han på fri fot under hela hösten, men har fortsatt den här verksamheten, säger James von Reis.

I går åtalades de två männen vid Göteborgs tingsrätt. I förhör med polisen nekar de båda till brott.

– Min huvudman förnekar brott. Han har varit i Sverige i viss tid i två omgångar och har sovit på ställen där det har anträffats viss utrustning, men han har inte haft någon delaktighet i det här som påstås, säger 45-åringens advokat Kent-Olof Stigh.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro