ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förtvivlad fånge får inte bära sin förlovningsring

Tomas Lundin · 19 Jan 2015
Uppdaterad 19 Jan 2015

Foto: TT/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

En intagen på Kumlaanstalten är förtvivlad efter att kriminalvården tagit hans förlovningsring.”Jag vill bära den med heder på mitt finger”, vädjar den intagne. 

Mannen som sitter på högsäkerhetsfängelset Kumla har bett om att få bära den ring som nu finns i ett förråd på sitt rum. Men hans ansökan avslogs av säkerhetsskäl. 

”Det anses vara en ring av högt värde samt att den är så pass stor att den kan äventyra säkerheten”, motiverar kriminalvården. 

Men den boende ger inte upp att få bära minnet av sin älskade så lätt och har överklagat. Ringen slät och bara något bredare än en vanlig förlovningsring, 9 millimeter, menar fången, som är i 45-årsåldern.

”Som förlovad vill jag givetvis bära min ring på mig och jag ansvarar för den själv och det är något jag ska ha i min ägo resten av livet.”, skriver han. 

Enligt Kriminalvårdens stadgar är ett fåtal smycke av mindre värde tillåtna. Med dagens guldpriser är materialvärdet av mannens ring på 27 gram runt 7 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro