ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förundersökningen mot Tony Stigsson återupptas

Stockholm TT · 1 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den förre åklagaren lade ner förundersökningen med motiveringen att det "inte går att bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott samt att ytterligare utredning inte kan antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt".

Överåklagare Gunnar Stetler delar inte den uppfattningen.

"Vid min genomgång anser jag att det föreliggande beslutsunderlaget är otillräckligt", skriver han i sitt beslut och konstaterar vidare att det krävs fler förhör och fortsatt utredning innan ett beslut kan fattas.

Förundersökningsledare blir chefsåklagare Tomas Lindstrand.

"Det går inte att säga hur lång tid det här kommer att ta, men ärendet behandlas med förtur, dels med tanke på Försvarsmakten, dels för att Tony Stigsson själv snabbt ska få ett besked", skriver han på Försvarsmaktens hemsida.

Tony Stigsson dömdes i mars av Göta hovrätt till tre månaders fängelse för två fall av misshandel. Det var en sänkning jämfört med tingsrätten och hovrätten tog vid sin bedömning hänsyn till att Stigsson sannolikt blir av med jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro