ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förvirringen total med SL:s nya skyltar

Josefin Svenberg · 22 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011

Foto: Klara Leo


Tekniskt fel skapade skyltproblem på bussarna i Stockholm. SL räknar med korrekt skyltning snart.

klar

Artikellänk är kopierad

Inte nog med att det var premiär för SL:s nya tidtabell. Förvirringen blev total bland Stockholms hundratusentals bussresenärer när merparten av bussarna varken kunde visa linje eller destinationsnummer.

Istället var det ”Ej i trafik” eller ”Klar för trafik” som visades på utsidan av fordonet – i bästa fall kompletterade med handskrivna lappar innanför framrutan. – Busschaufförerna får göra ett jättejobb och berätta för alla resenärer vilken linje de kör och var de kommer att stanna. Det är naturligtvis extra olägligt att det händer just nu, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på SL. Men vi räknar med att merparten av bussarna ska vara korrekt skyltade i morgon.

När bussarna lämnar depån sker en digital överföring av körschema. I går morse skadades en datafil vid överföringen och orsakade felskyltningen. Om det beror på bytet från sommar- till vintertabell är ännu inte fastställt.

Förutom för resenärerna och bussförarna var dagen kanske särskilt jobbig för bussbolaget Keolis, som gjorde sin första dag som entreprenör för SL:s busstrafik i Nacka, Värmdö, Huddinge, Botkyrka och södra Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro