ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fosterpappa tog in över 180 flickor – misstänks nu för sexövergrepp mot barn

Natalie Demirian · 16 Okt 2017
Uppdaterad 16 Okt 2017
Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Shutterstock/IBL


En 58-årig man i Texas, USA, som tidigare var licensierad fosterförälder är nu misstänkt för sexuella övergrepp mot fem barn som bodde hos honom mellan 2005 och 2010, skriver People.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen tog in fler än 180 unga flickor under tiden han var fosterförälder, innan staten upphävde hans licens för sju år sedan, uppger polisen.

Polisens talesperson säger att myndigheterna är övertygade om att det finns fler offer och att ytterligare ett offer har trätt fram sedan mannen greps i onsdags.

De som placerade barnen hos mannen är ett tredjepartsföretag som anställdes av Child Protective Services, den amerikanska barnskyddsmyndigheten, skriver People.

– Jag är upprörd över hela systemet. Jag är upprörd över företaget som placerat ut dessa flickor. Det var en pengaaffär, hur de placerade flickorna där som boskap. Det handlade inte om att skapa en bättre värld för dem, de gjorde en vinst på dem, säger polischefen Randy Brown till San Antonio Express-News.

Det här är heller inte första gången som mannen har anklagats för övergrepp på fosterbarn, visar domstolsdokument.

Fosterbarn fortsatte att placeras hemma hos mannen även efter att han fått sin licens borttagen, men myndigheterna är inte säkra på hur det kan ha skett.

Samtliga framträdande offer är i dag i 20-årsåldern och var vid tidpunkten i tonåren.

Den misstänka mannen har ännu inte uttalat sig i fallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro